Evenemang och paket

På Hjortseryd älskar vi härliga event, vare sig det är för företaget eller en stor familjeträff! Här nedan publicerar vi de evenemang som är aktuella, samt de evenemangspaket som du har möjlighet att boka för just ert sällskap.

Viktigt att nämna är att alla bokningar på Hjortseryd gäller exklusivt för er grupp, vilket betyder att ni alltid har anläggningen helt för er själva. Det är endast i våra evenemang vi kan öppna upp för bokningar från flera olika personer till samma tillfälle. Dock är deltagandet begränsat till ett mindre antal och under evenemanget finns det inga andra besökare på anläggningen.


Smaka på Hjortseryd “Best of Hjortseryd”

Datum kommer!

Efter förra gångens succé kör vi igen!

Nu har våra stjärnor Andreas, Anders och Emma gått loss i köket, skogen och vinkällaren för att bjuda in Er till en riktig helkväll där ni verkligen får chansen att smaka på Hjortseryds bästa!

En sexrätters meny från vår skog, tillagad utan mellanhänder och serverad med en stor portion kärlek. Hjortseryd på en tallrik, helt enkelt! Här står eget viltkött i fokus ackompanjerat av svamp, bär och växter från skogens skafferi.

Pris: Smaka på Hjortseryd med fördrink, middag och övernattning i dubbelrum, frukostbuffé :2495kr/person (enkelrumstillägg 300kr)

Dryckespaket: 795kr/person (alkoholfritt 295kr)

Boka din plats eller varför inte ge bort en upplevelse i present? Vi fixar presentkort!


Klimarsmart jägarexamen

Är ni ett gäng som vill ta jägarexamen tillsammans? Kontakta oss för datumsalternativ.

På Hjortseryd blir du omhändertagen av ett gäng mycket kompetenta ledare, med stor erfarenhet av utbildning inom jakt och skytte.

Vi har ändamålsenliga lokaler och en fantastisk miljö för utbildning både i teori och praktik, med vilthägn, slakteri, skyttesimulator, facilteter för hagelskytte och tre kompletta jaktskyttebanor bara 30 minuter bort. Du kommer att få bekanta dig med Hjortseryds eget vilthägn och slakteri. Självklart ingår kötthantering ifrån skott till gryta. Andreas vår kock, kommer med tips i samband med måltiderna, där du serveras viltkött i olika former, om hur du lyckas i köket och vilket vin som passar till. Boendet är också i direkt anslutning till hjorthägn och övriga faciliteter. Vi har med andra ord alla möjligheter att ge dig en gedigen introduktion till att bli en god jägare. Tillfälle ges att besöka en vapenbutik, titta på vapen och få lära dig vapenvård.

Kursen varvas både med teori och praktik men självklart är tyngdpunkten på skytte och säkerhet. Kurslitteraturen skickas ut i god tid och en förutsättning är att du läser den innan kursen startar. Vi använder oss av Svenska jägarförbundets kursmaterial.

Kursledarna är flexibla, du kanske vill gå en kurs med kollegorna på arbetet, tjejgänget, eller kompisarna på gymmet! Vi ordnar detta förutsatt att ni är minst 5 deltagare.

Vårt mål är att du ska lämna oss med en färdig jägarexamen och vara en bit på vägen till att bli en duktig och säker jägare. I paketet ingår kurslitteratur, helpension, banhyra för skjutbana mm. Kostnad för dryck, provavgifter, samt ammunition tillkommer.

Mer info eller boka? Tel 0761 413017 info@hjortseryd.se

 

Visste du att i Sverige finns drygt 300.000 jägare och vi är det land i världens som konsumerar mest viltkött/ år och invånare. Hela 4% av allt kött vi äter i Sverige kommer från skogen.

Mat- och relaxpaket

Vad sägs om att åka iväg på en härlig helg mat och relaxhelg med kompisgänget, företagsgruppen eller familjen?

Ni anländer kl 10.00 och checkar in på rummet, därefter serveras förmiddagskaffe i restaurangen.

Tillsammans tar vi oss ut i skogen där vår köksmästare väntar vid vindskyddet. Här får du vara med och laga en tvårätters viltmiddag över öppen eld med smaker från skogen. Du får tips på hur du lyckas med smaksättning och hur du bäst behandlar viltköttet med enkla hjälpmedel.

Under eftermiddagen serverar vi fika i vår nybyggda relax där du har tillgång till bastu och spabad ute. Här finns tid att ta det lugnt och varva ner en stund innan kvällens fyrarätters viltmiddag serveras i restaurangen.

Helgen avslutas med en härlig frukostbuffé.

Pris På förfrågan

Ingår:
Förmiddagsfika, utomhusmatlagning med köksmästaren, två rätter inklusive alkoholfri dryck och kaffe. Eftermiddagsfika. Tillgång till Relaxrum med bastu och spa-bad utomhus. Fyrarätters viltmiddag. Övernattning i dubbelrum. Frukostbuffé.

ByMija-Hjortseryd-sommar-2021-99.jpg

“All inclusive” Matlagning, dryck och relax

Välkommen till Hjortseryd på en riktig ”all inclusive” helg! För kollegorna, kompisgänget eller familjen!

Ni anländer från kl 11.00 och checkar in i dubbelrum.

Två rätters lunch serveras i restaurangen kl 12.30.

Efter lunchen finns tid för härliga skogspromenader på våra skogsstigar eller vägar innan relaxen öppnar upp med eftermiddagsfika och tid för skön avkoppling. Här har du har tillgång till lounge, bastu och spabad ute. Framåt sen eftermiddag samlas vi i restaurangköket för att tillsammans med köksmästaren skapa kvällens trerätters viltmiddag. Här får du värdefulla tips om stekgrader, styckning och kötthantering, kryddning och smaksättning av viltköttet.

Tillsammans med vår dryckesexpert får ni dryckestips och provning av sex olika drycker till kvällens meny. Här finns tid att ställa frågor kring kombinationer av mat & dryck mm.

Helgen avslutas med en härlig frukostbuffé.

Pris: På förfrågan

Ingår:
Lunch med två rätter inklusive alkoholfri dryck och kaffe. Eftermiddagsfika. Tillgång till Relaxrum med bastu och spa-bad utomhus. Matlagning tillsammans med köksmästaren i restaurangköket, en trerätters viltmiddag. Dryckestips och provning av sex drycker till kvällens meny, tillsammans med vår dryckesexpert. Övernattning i dubbelrum. Frukostbuffé.

Styckningskurs De Luxe!

27 - 29/9 2024

(Max 8 deltagare, min 4 för genomförande)

På denna exklusiva kurs får vi följa köttet från styckning och hela vägen till tallriken!

Ni ankommer till Hjortseryd 16.00 och checkar in i våra nybyggda hotellrum. Under eftermiddagen går vi igenom teorin kring styckningsteknik och hygien samtidigt som en chark och delikatessbricka med lokala godsaker serveras. På kvällen äter ni en tvårätters viltmiddag i restaurangen.

Efter frukostbuffén dag två samlas vi i viltslakteriet. Här väntar en halv kronhjort/person och det är du som håller i kniven, vi vet av erfarenhet att det är då du lär dig allra mest. Vi tar paus för lunch och eftermiddagen fortsätter med finstyckning där du lär dig ta fram och särskilja olika styckningsdetaljer.

Efter en gofika i restaugangen står relaxen öppen med bastu och bubbelpool innan ni fortsätter till köket
där vår köksmästare delar med sig av tips på hur man lagar viltkött på bästa sätt. Vår dryckesexpert finns också på plats och håller en vinskola kring viltkött/vin där sex olika viner testas tillsammans med maten.

Som avslutning lagas en härlig trerätters middag med kött från kvällens styckning. Våra erfarna kursledare finns med under hela dagen!

Ni sover gott i våra bekväma dubbelrum med dusch/toalett på rummen.

Kl 9.00 på söndagen står frukostbuffén uppdukad!

 

Kvällskurs viltstyckning

Datum kommer

På denna kurs får du lära dig mer om hur du hanterar köttet efter skottet och hela vägen in i frysboxen,

Samling sker på Södergården i vår Jaktstuga intill viltslakteriet. Här serveras kaffe och macka samtidigt som vi går igenom kötthantering, hygien och styckningsteknik. Sedan flyttar vi oss till slakteriet, där är det du som håller i kniven. Vi vet av erfarenhet att det är då du lär dig som mest. Efter avslutad kurs får du ta med din styckningskniv hem.

Pris: 1295kr inkl styckningskniv

Ingår: Styckningskurs, kaffe och macka, styckningskniv

Visste du att i Sverige finns drygt 300.000 jägare och vi är det land i världens som konsumerar mest viltkött/ år och invånare. Hela 4% av allt kött vi äter i Sverige kommer från skogen.

Pris: 8995/person i dubbelrum (enkelrumstillägg 1000kr)

Ingår: Charkbricka, tvårätters middag, två*frukostbuffé, lunch, eftermiddagsfika, trerätters middag, vinskola med sex olika sorters vin, styckningskurs samt matlagning med vår köksmästare.

 
 

Visste du att i Sverige finns drygt 300.000 jägare och vi är det land i världen som konsumerar mest viltkött/år och invånare. Hela 4% av det kött vi äter kommer från skogen!