Hjortserydsteamet

Andreas Johansson

Andreas är vår mästerkock här på Hjortseryd. Han har lång erfarenhet från flertalet olika kök, allt från storkök till fine dining. Förutom matlagning är jakt en stor del av Andreas liv. Att äntligen kunna kombinera jakten, hanteringen av det vilda köttet och matlagningen är en dröm som gått i uppfyllelse. Till vardags bor Andreas på landet med fru och barn 2 mil ifrån Hjortseryd.

Emma Liedman

Emma har jobbat på Hjortseryd sedan starten hösten 2009 och trivs otroligt bra! Emma älskar att ta hand om våra gäster och se till så alla känner sig extra välkomna. Att få baka, plocka svamp och bär, göra sylt och bakverk, dekorera matsal och hotell med växter och material från skogen tillhör några av hennes roligaste arbetsuppgifter! När Emma inte jobbar är det natur, matlagning och westernridning med familjen som gäller. Emma bor på en hästgård 2 km från Hjortseryd.

Anders Runesson

Anders är det senaste tillskottet i personalstyrkan, kallas därför ibland ”nya killen”, men är inte fullt så ny i sammanhanget. Barndomsvän och klasskamrat till Andreas som genom åren gjort inhopp på Hjortseryd när behov har funnits, då främst i dryckessammanhang. Tidigare lärare på- restauranggymnasium med ett stort intresse för naturens skafferi, såväl jakt som svamp- och bärplockning! Kan synas både i köket, i slakteriet eller vinkällaren och dryckerna är hans främsta specialitet. När Anders inte är i Hjortseryd håller han antagligen på med något projekt hemma i Ljungby där han bor med sina två barn.

Mångsidig kompetens och lokal anknytning

Teamet kombinerar expertis inom skogsbruk, jakt, matlagning och gästservice, vilket säkerställer att alla delar av verksamheten drivs med högsta kvalitet och ett personligt engagemang.

Naturnära och hållbar passion

Medarbetarna delar en genuin kärlek till naturen, från jakt och viltkött till bär- och svampplockning. Detta genomsyrar både upplevelsen för gästerna och användningen av lokalproducerade råvaror.

Personligt med förstklassig service

Gästernas upplevelse står i fokus, där teamet lägger stor vikt vid att skapa en varm, välkomnande atmosfär och en skräddarsydd service som reflekterar Hjortseryds unika miljö och värden.

Hållbarhet

Hjortseryd Skogar AB, som driver Hjortseryd, äger och förvaltar ca 4.000 hektar skog varav 3.000 hektar är produktiv skogsmark. Mitt i den aktiva skogsmarken ligger hotellet, konferensen och restaurangen Hjortseryd.

Målsättningen är ett hållbart skogsbruk, certifierat enligt gällande system. Skötseln av skogen präglas av ekonomiska, och viktigast av allt, miljömässiga kriterier. Skogen brukas så att de positiva klimateffekterna förstärks och de negativa begränsas samtidigt som övriga miljö- och naturvärden som frisk luft, rent vatten, biologisk mångfald och rekreationsmöjligheter kan upprätthållas och förstärkas.

På anläggningen har vi ett alldeles eget kontrollslakteri där vi tar hand om alla olika sorters viltdjur från, huvudsakligen, våra egna marker. I dagsläget används köttet till största delen i i vår egna restaurang. Vi har som mål att så långt som möjligt utnyttja ”traktproducerade råvaror”. Här kan du läsa rapporten ”Klimatneutral konferens”.

Solenergi
Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest miljömedvetna konferensanläggningar. Under våren 2016 storsatsade vi på solenergi och sedan solpanelerna sattes upp på ett flertal av våra tak är vi nu självförsörjande när det gäller el.
Hjortseryd är helt enkelt det solklara valet för dig som söker en miljömedveten konferensanläggning!

Engagemang

St. Hannibal Foundation, Filippinerna
För över 20 år sedan bildades St. Hannibal Foundation av Jan Erik Österlund och Rogationist fädernas kyrka (en del av den katolska kyrkan) till förmån för barn som kommer från de allra fattigaste och mest utsatta områdena i Manila, Filippinerna.

1995 anslöt sig familjen Granlund till projektet. Tillsammans har de byggt upp en grundskola för cirka 60 barn i Manila. Genom åren har många studenter utexaminerats från både gymnasiet och universitet och efter sina examen varit till stor hjälp och stöd samt förebilder för de yngre barnen.

Alla pengar som doneras av de omnämnda familjerna och av andra bidragsgivare går direkt till eleverna i form av böcker, mat och uniformer. Även lärarna får en del av pengarna i form av lön.

År 2006 gjorde familjen Granlund en större donation till St. Hannibal Foundation med avseende att bygga en gymnasieskola för 1.000 elever i samma område som St. Hannibal Multi-Level School.

För varje dygnskonferensgäst som besöker Hjortseryd skänker vi 62 kr till St. Hannibal Foundation!
Det täcker en elevs kostnad/vecka inklusive skolmat.

Vill du bidra?
Familjen Granlund  och St. Hannibal Multi-Level School Foundation inbjuder bidragsgivare att delta på olika sätt i denna viktiga välgörenhet. Känner du att du kan och vill ge ett bidrag så kan du skicka en valfri summa till till BG 837-0264. Vi är så otroligt tacksamma för alla bidrag, stora som små!

Omvärld & framtid

Hjortseryd Skogar AB förvaltar 4 000 hektar skog och driver hotellet, konferensen och restaurangen Hjortseryd med fokus på hållbarhet. Skogsbruket är certifierat och styrs av miljömässiga och ekonomiska kriterier för att främja biologisk mångfald, rent vatten och frisk luft. Anläggningen är självförsörjande på el tack vare solpaneler, och lokala råvaror, inklusive vilt från egna marker, används i restaurangen. Dessutom stödjer Hjortseryd St. Hannibal Foundation i Filippinerna, som finansierar skolgång för barn i utsatta områden. För varje konferensgäst skänks 62 kr, vilket täcker en elevs veckokostnad för skolgång och mat.

Kontakta oss för att boka ert värdeskapande möte

På Hjortseryd erbjuder vi skräddarsydda lösningar för er som vill skapa värdeskapande möten och utbildning. Våra paketeringar är noggrant utformade för att passa era unika behov och vi ser till att varje detalj lever upp till våra höga krav på kvalitet och hållbarhet.