Naturupplevelser

Söder om landsvägen finns 2000 hektar vildmark. Ett område vi känner mycket väl och gärna guidar er i. Här kan ni vara med om fanatastiska ögonblick när tjädertupparna spelar, klövdjuren smyger ljudlöst förbi eller när kungsörnen dyker ner ur himlen. När vi är i naturen utan fiskespö eller annat jaktvapen tar vi gärna med oss kameran. Varje dygn bjuder på nya scener. Så för att ni ska kunna ta del av naturens ögonblick har vi satt samman flera möjligheter. Allt detta kan ni göra när ni och vi möts i Hjortseryd.


älg - Kopia.jpg
               

Älgsafari

Följ med oss i gryning och skymning under några veckor i april och maj, då vi färdas i omgivningarna och tittar på traktens älgar. Att se Skandinaviens största hjortdjur graciöst glida fram i sin naturliga miljö ger dig ett minne för livet. Ni kommer också att få möjlighet att se rådjur, med mycket stor sannolikhet vildsvin, orre och tjäder. Självklart berättar vi om djurens biologi och historia.Vill du uppleva vildmarksscenen från första parkett är det i Hjortseryds vildmark du ska konferera.

 


IMG_0092 - Kopia.JPG
               

Svampäventyr med vår svampkonsulent

Skogens skafferi i Hjortseryd är rikligt på svamp och bär. Att plocka svamp är det många som vill, men inte riktigt vågar på egen hand. I Hjortseryds skogar kan du lära dig mycket nytt om svamprikets olika arter tillsammans med vår svampkonsulent.

 


cyklar_x250.jpg
               

En avkopplande cykeltur

På Hjortseryds grusvägar bland skog och mellan sjöar är cykeln ett fantastisk fordon. Sittande på en cykel har du nära till naturens dofter.

Vi förser er med en cykel naturligtvis, en lunchkorg, karta och intressanta berättelser om platserna ni cyklar förbi eller stannar till vid.            

hastovagn.jpg

Häst och vagn

Sitt bekvämt tillbakalutad i vagnen som tar er genom den småländska naturen. Vi stannar vid sjön eller skogstorpet för att njuta av stillheten och den medhavda fikakorgen. Vi passerar genom det småländska småbrukarlandskapet med stengärdsgårdar, sjöar och röda stugor. I vagnen finns plats för 10 personer och turen tar ca en timme. Turen går på små skogsvägar genom vacker natur. Vill ni åker vi förbi vilthägnet med kronhjort och mufflon och gör ett stopp på Hjortseryds gårdsbutik.


tjejflugfiske_x250.jpg

Fiske som konferensaktivitet

Upptill er konferens är fisket i någon av Hjortseryds sjöar en utmärkt aktivitet! Här finns lättilgängliga fiskevatten med rikliga bestånd av huggvillig inplanterad regnbågslax. Vår fiskeguide hjälper er grupp med utrustning mm. Fiskeaktiviteten är upplagd på ett smidigt sätt. Den friska luften och de kämpastarka regnbågarna gör detta till ett trevligt tillfälle för inspiration och eftertanke. Här ges många tillfällen till fina upplevelser och glada skratt. All fiskeutrustning ingår. Aktiviteten tar ca. 2 timmar.
Fiske är en perfekt teambuildningaktivitet. Avsluta sen dagens konferens och aktivitet med bastu och en läcker 3-rätters viltmiddag på Kyrkebacken.