Naturupplevelser


vinterälg.jpg

Älgsafari

Följ med oss i gryning och skymning under några veckor i april och maj, då vi färdas i omgivningarna och tittar på traktens älgar. Att se Skandinaviens största hjortdjur graciöst glida fram i sin naturliga miljö ger dig ett minne för livet. I skogarna rör sig även rådjur, vildsvin, orre och tjäder. Självklart berättar vi om djurens biologi och historia.Vill du uppleva vildmarksscenen från första parkett är det i Hjortseryds vildmark du ska konferera.

 


051.JPG

Fiske som konferensaktivitet

Att prova fiskelyckan i någon av Hjortseryds sjöar är en spännande aktivitet! Här finns lättillgängliga fiskevatten med rikliga bestånd av huggvillig inplanterad regnbågslax. Vår fiskeguide hjälper er grupp med utrustning mm.  Den friska luften och de kämpastarka regnbågarna gör detta till ett trevligt tillfälle för inspiration och eftertanke. All fiskeutrustning ingår. Aktiviteten tar ca. 2 timmar.
.


Svampäventyr med vår svampkonsulent

Skogens skafferi i Hjortseryd är rikligt på svamp och bär. Att plocka svamp är det många som vill, men inte riktigt vågar på egen hand. I Hjortseryds skogar kan du lära dig mycket nytt om svamprikets olika arter tillsammans med vår svampkonsulent.


Bild 051.jpg

fgfdggrgtretertrtrtrtrtgfgfxvfvfvdfvlöjköjköööfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff