Mat & dryck

På Hjortseryd lägger vi stor vikt vid maten. Köttet som serverar kommer från de egna markerna och tas varsamt om hand i vårat viltslakteri. Vi strävar efter att använda traktproducerade råvaror så långt det går och kryddar med smaker från skogens skafferi. Här har vi de gedigna Småländska smakerna som bas spetsade med en smula nya influenser. Välkommen till bords!


DSC_0065.JPG

Laga mat med kocken

Tänk dig att tillsammans med de andra i gänget få tillaga kvällens festmiddag under guidning av ett riktigt proffs. Vår köksmästare hjälper er att trolla fram en trerätters viltmeny med smaker från Hjortserydsskogens skafferi. Att laga mat tillsammans är ett perfekt sätt att lära känna varandra och umgås under avslappnade former!


Hjortseryd_MG_1187.jpg

Vinprovning

Vin är ett av världens absolut populäraste drycker och att prova vin är ett mycket trevligt sätt att umgås och utveckla sina sinnen.
Vår vinexpert introducerar er för vad bouquet, sötma, vinets ben och proveniens är för något och ger er all information om hur man ska avnjuta ett vin på bästa sätt. Ni får smaka på fyra till sex vinsorter, beroende på önskat tema (rödvin, vitvin, italienska viner, franska viner, osv.) och du lär dig allt om de olika vinsorterna och vad som skiljer dem åt, såsom utseende, doft, smak och komposition.


dark-chocolate.jpg

Chokladprovning

En nyhet på Hjortseryd för chokladälskare. Möt vår expert och prova choklad med olika ursprung och kvalitet. Allt från klassiska, trendiga, visionära till galna smaker. Här får ni kunskap om chokladens historia, nyttigheter och trender.


ID-10099982.jpg

Kaffeprovning

En aktivitet för dig som har en kärlek till kaffet. Utmana din syn på hur kaffe ska smaka! Här provar vi ursprung och bryggmetoder och pratar om kaffe och myter. En spännande aktivitet för smaklökarna tillsammans med vår expert.

 

 

 


Ölprovning

För lite över 20 år sedan fanns det 4 ölbryggerier i Sverige. Idag finns det över 200.Följ med på upptäcktsfärd i ölets värld. Tillsammans med vår expert får ni botanisera bland några av de nya småbryggerierna som under senare tid startats i Sverige. Dessutom får ni en tillbakablick på den fantastiska utvecklingen som ölkulturen tagit den senaste tiden.Ni kan också välja att prova Ale från olika länder. Ni lär er om överjäst öl, varifrån smakerna kommer och hur de många olika stilarna har uppkommit.

Skål!