Våra aktiviteter

Att vistas i skog och mark ligger oss varmt om hjärtat. Här samlar du energi , stressnivån minskar och lugnet infinner sig. Många av våra aktiviteter utspelar sig just här, på skogsstigen, vid sjön eller på bästa svampstället. Vi har också en stark kärlek till god mat och dryck, med aktiviteter som matlagning, där vårt viltkött spelar huvudrollen, vinprovning i vår välfyllda vinkällare samt nubbetur med smaker från Hjortserydsskogen. Så ta en välbehövlig paus från mötet och följ med oss ut på äventyr!


DSC_0065.JPG

Laga mat med kocken

Tänk dig att tillsammans med de andra i gänget få tillaga kvällens festmiddag under guidning av ett riktigt proffs. Vår köksmästare hjälper er att trolla fram en trerätters viltmeny med smaker från Hjortserydsskogens skafferi. Att laga mat tillsammans är ett perfekt sätt att lära känna varandra och umgås under avslappnade former!


Hjortseryd_MG_1187.jpg

Vinprovning

Vin är ett av världens absolut populäraste drycker och att prova vin är ett mycket trevligt sätt att umgås och utveckla sina sinnen.
Vår vinexpert introducerar er för vad bouquet, sötma, vinets ben och proveniens är för något och ger er all information om hur man ska avnjuta ett vin på bästa sätt. Ni får smaka på fyra till sex vinsorter, beroende på önskat tema (rödvin, vitvin, italienska viner, franska viner, osv.) och du lär dig allt om de olika vinsorterna och vad som skiljer dem åt, såsom utseende, doft, smak och komposition.


Ölprovning

För lite över 20 år sedan fanns det 4 ölbryggerier i Sverige. Idag finns det över 200.Följ med på upptäcktsfärd i ölets värld. Tillsammans med vår expert får ni botanisera bland några av de nya småbryggerierna som under senare tid startats i Sverige. Dessutom får ni en tillbakablick på den fantastiska utvecklingen som ölkulturen tagit den senaste tiden.Ni kan också välja att prova Ale från olika länder. Ni lär er om överjäst öl, varifrån smakerna kommer och hur de många olika stilarna har uppkommit.


DSC00769.JPG

NUBBETUR

Traditionen att krydda brännvin har sitt ursprung i örtmedecin. I Sverige blandade vi spriten med så kallade läkeörter och fick på så sätt en kraftfull medicin. Snart började vi också dricka det kryddade brännvinet av icke medecinska skäl, och så var grunden lagd för en riktigt smakrik svenska tradition! På Hjortseryd har vi våra egna favoriter, smaksatta med växter från skogen. På nubbeturen får du möjlighet att själv prova ut din favorit, samtidigt som du går en guidad tur genom skogen. Nubbeturen tar ca 1½timma.


Moose.jpg

älgsafari

Följ med oss i gryning och skymning under några veckor i april och maj, då vi färdas i omgivningarna och tittar på traktens älgar. Att se Skandinaviens största hjortdjur graciöst glida fram i sin naturliga miljö ger dig ett minne för livet. I skogarna rör sig även rådjur, vildsvin, orre och tjäder. Självklart berättar vi om djurens biologi och historia.Vill du uppleva vildmarksscenen från första parkett är det i Hjortseryds vildmark du ska konferera.


IMG_0092.JPG

Svampäventyr med vår svampkonsulent

Skogens skafferi i Hjortseryd är rikligt på svamp och bär. Att plocka svamp är det många som vill, men inte riktigt vågar på egen hand. I Hjortseryds skogar kan du lära dig mycket nytt om svamprikets olika arter tillsammans med vår svampkonsulent.


051.JPG

Fiske som konferensaktivitet

Att prova fiskelyckan i någon av Hjortseryds sjöar är en spännande aktivitet! Här finns lättillgängliga fiskevatten med rikliga bestånd av huggvillig inplanterad regnbågslax. Vår fiskeguide hjälper er grupp med utrustning mm.  Den friska luften och de kämpastarka regnbågarna gör detta till ett trevligt tillfälle för inspiration och eftertanke. All fiskeutrustning ingår. Aktiviteten tar ca. 2 timmar


lerduve.jpg

Lerduveskytte

Vilken  lycka när du ser lerduvan bli till ett moln av damm! För jägare, för skytteintresserade, och för er som alltid velat prova men som aldrig fått chansen. I stort sett vem som helst kan bli introducerad till skytte .Efter några provskott blir det tävling där vi korar gruppens mästare På skjutplatsen finns vindskydd och öppen eld. Fikakorgen är så klart medpackad

 


045.JPG

Skyttesimulator

I vår skyttesimulator kan du prova på älgjakt, björnjakt, lerduveskytte, fasanjakt mm i en varm och torr miljö helt oberoende av väder! Simulatorn ger också tillfälle till övning innan jakten, eller bara en rolig aktivitet för kompisgänget. Vår instruktör finns med under hela aktiviteten.