Klimatsmart Jägarexamen

Prel datum 2019 2-5 maj

Är ni ett gäng som vill ta jägarexamen tillsammans? Kontakta oss för mer information!

På Hjortseryd blir du omhändertagen av ett gäng mycket kompetenta ledare, med stor erfarenhet av utbildning inom jakt och skytte.

Vi har ändamålsenliga lokaler och en fantastisk miljö för utbildning både i teori och praktik, med vilthägn, slakteri, skyttesimulator, facilteter för hagelskytte och tre kompletta jaktskyttebanor bara 30 minuter bort. Du kommer att få bekanta dig med Hjortseryds eget vilthägn och slakteri. Självklart ingår kötthantering ifrån skott till gryta. Andreas vår kock, kommer med tips i samband med måltiderna, där du serveras viltkött i olika former, om hur du lyckas i köket och vilket vin som passar till. Boendet är också i direkt anslutning till hjorthägn och övriga faciliteter. Vi har med andra ord alla möjligheter att ge dig en gedigen introduktion till att bli en god jägare. Tillfälle ges att besöka en vapenbutik, titta på vapen och få lära dig vapenvård.

Kursen varvas både med teori och praktik men självklart är tyngdpunkten på skytte och säkerhet. Kurslitteraturen skickas ut i god tid och en förutsättning är att du läser den innan kursen startar. Vi använder oss av Svenska jägarförbundets kursmaterial.

Kursledarna är flexibla, du kanske vill gå en kurs med kollegorna på arbetet, tjejgänget, eller kompisarna på gymmet! Vi ordnar detta förutsatt att ni är minst 5 deltagare.

Vårt mål är att du ska lämna oss med en färdig jägarexamen och vara en bit på vägen till att bli en duktig och säker jägare. I paketet ingår kurslitteratur, helpension, banhyra för skjutbana mm. Pris per deltagare 9800 kr, tillkommer gör, provkostnader och ammunition.

Antal deltagare är 5-8st per kurstillfälle.

Som tillval kan vi erbjuda en dags jakt under hösten – vintern. Du kommer fredag kväll, äter middag och sedan jagar vi på lördagen, det kan vara löshundsjakt på älg, rådjursjakt med drivande hund, vildsvins jakt eller andjakt. Ett kul sätt att återse kursdeltagarna och få prova på riktig jakt. Pris per deltagare (helpension) 2500 kr

Välkommen önskar vi på Hjortseryd

 

 

IMG_0437s.jpg
IMG_0371.JPG
IMG_0436s.jpg
Kerstin och Madde 14 taggare.jpg